0

Nuk ka produkte në shporte.

E dini se cfare jane ushqimet organike, bio si ndikojne ato tek ne ?

Bio Center Bio Center

By Emer Mbiemer-0 Comment

Ushqimet organike janë ato ushqime që rriten në mënyrë natyrale dhe nuk përmbajnë përbërës artificial. Ushqimi organik ka ndikim të madh dhe pozitiv në shëndetin tonë mendor dhe emocional, si dhe në mjedis.

Ja çka duhet të dini rreth produkteve organike:

1: Produktet organike nuk përmbajnë pesticide. Kimikate si fungicide, herbicide dhe insekticide përdoren gjerësisht në produkte joorganike dhe pjesë të tyre mbeten në ushqimin që hamë. Kimikate të tilla nuk përdoren në produkte organike asnjëherë.

2: Produktet organike janë më të freskëta sepse nuk përmbajnë konservues që t’a bëjnë atë të zgjasë më gjatë. Ushqimet organike përmbajnë lëndë ushqyese dhe shumica e simptomatve të njerëzve me alergji ndaj ushqimeve, kimikateve ose konservuesve, pakësohen ose largohen kur hanë vetëm ushqime organike.

3: Produktet organike janë më të mira për mjedisin. Praktikat e bujqësisë organike zvogëlojnë ndotjen, kursejnë ujin, ulin erozionin e tokës, rrisin pjellshmërinë e tokës dhe shpenzojnë më pak energji.

4: Produktet organike nuk janë të modifikuara gjenetikisht. Produktet e modifikuara gjenetikisht janë produkte të cilave u është ndryshuar ADN-ja në mënyra që nuk janë natyrale dhe modifikime të tilla lidhen me shfaqjen e shumë sëmundjeve, duke përfshirë dhe kancerin.

Blog te ngjashem

This site is registered on wpml.org as a development site.